Neerlandia slaat tegenstander opnieuw in de touwen in de eerste wedstrijdhelft. || KorfbalKrant.be


image

ZONDAG 06/12/2015 – 19:34

Een opgetogen Neerlandia voorzitter Jean Claude Ghillebert was er als de kippen bij om na de zege tegen Deurne het wedstrijdverslag door te sturen. 

Hoofdklasse 2: Deurne – Neerlandia 9-18

Tot 8ste minuut bleef het scorebord staan op 0 -1, maar daarna schakelden de Gentsbrugse roodwitten een versnelling hoger en fietsten naar een verdiende 3 – 11 ruststand. In dat eerste halfuur werd de thuisploeg van zodra de bal in hun bezit vanop het verdedigingsvak onder druk gezet, zodat zij daar constant de bal achteruit dienden te spelen en ontelbare malen balverlies leden. In het verdedigingswerk was het Gentse duo Daan Nyckees en Joshy Verplaetse heer en meester. Neem daarbij een opnieuw trefzekere Chloë de Schepper (5 fieldgoals) en de meegekomen Neerlandia-supporters konden genieten.

Na de koffie kwam Deurne assertiever aan de inworp, maar Neerlandia daarentegen iets minder gedreven en secuur. Het was dan ook een tweede helft met minder kwaliteit, mede omdat ook referee Janssens al eens de pedalen verloor, langs beide zijden, bij de interpretatie van enkele spelfases. Na 10 min 4 – 12, 10 min voor het einde 7 – 15.

De kloof was echter al te groot en Neerlandia kon rustig naar het wedstrijdeinde ballen om naar huis te reizen met een verdiende 9 – 18 eindstand.

Doelers bij Neerlandia:Chloë De Schepper 5, Joshy Verplaetse 5, Nathalie Vereecken

2,Tommy Mertens 2, Bjorn De Wilde 2, Christelle Rogiers en Jolien Van den Broecke 1.

Neerlandia slaat tegenstander opnieuw in de touwen in de eerste wedstrijdhelft. || KorfbalKrant.be.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.