RvB : Er is goed nieuws en er is goed nieuws…….

Wie de laatste maanden en weken op woensdagavond op de club komt tussen 18 u en 19u, heeftongetwijfeld al gemerkt dat er heel veel korfballertjes in onze club bijgekomen zijn in de categoriën U6 tot en met U12. Onze sport en onze club hebben een mooie aantrekkingskracht gekregen, dankzij het werk van velen en ook mede door de publiciteit die onze kinderen, maar ook tevreden ouders, maken bij vrienden en kennissen.

Dat is natuurlijk bijzonder verheugend en buitengewoon positief, maar dit confronteert de Raad van Bestuur en het trainerskader toch ook voor voor een drietal belangrijke uitdagingen, voornamelijk in de leeftijdsgroepen van U6 tot U10.

1. Kwaliteitsvolle, leerrijke en leuke trainingsessies blijven geven:

Elke week schakelen we nu al bijna alle oude en jonge krachten (U19’ers en anderen) in om voldoende begeleiders te hebben op training. Het enthousiasme is er zeker, getuige de 10 recent gediplomeerden van de cursus aspirant-initiator. Maar het blijft een wekelijkse uitdaging (zeker in de blokperiodes van onze studenten) om genoeg “mankracht” te mobiliseren om de trainingsessies kwaliteitsvol, leerrijk en leuk te houden voor de jongsten.

2. Wedstrijddiscipline.

Wij hebben met de diverse leeftijden ploegje(s) ingeschreven in hun respectieve categorie, teneinde onze jongste leden ook te laten proeven van wedstrijdjes met “echte” tegenstanders.

Dit brengt een aantal afspraken en verplichtingen met zich mee, die wanneer die niet gehonoreerd worden, met forfaits en boetes bestraft worden. Daar rekenen we op de ouders om met zo weinig mogelijk afwezigheden ook op wedstrijden, dit probleem te vermijden.

3. Voldoende zaaltrainingsuren voor alle reeksen.

We krijgen jammer genoeg slechts met mondjesmaat wat zaaltrainingstijd bij van de Stad Gent in zaal Driebeek. Met ons uitgebreid ledenbestand wordt het dus extra puzzelen om alle categoriën de nodige zaaltraining in tijd en oppervlakte te kunnen aanbieden.

In de komende weken zal de Raad van Bestuur samen met de sportieve staf zich over deze problemen buigen en proberen de best mogelijke oplossingen te vinden.

Wij hopen echter dat iedereen de nodige flexibiliteit en medewerking zal aan de dag leggen om ook deze uitdagingen samen op de best mogelijke manier te counteren.

Jean-Claude Ghillebert – Voorzitter.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.