Artikel in DE GENTENAAR

Hieronder vind je een artikel uit de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar. Het is belangrijk dat onze leden dit in een juiste context zien, vandaar een verdere toelichting.

Schermafbeelding 2014-09-14 om 20.43.04

 

 

 

 

 

Ik wil met deze reactie graag onze leden geruststellen in verband met de politiek die de Raad van Bestuur in deze wil voeren.

Overigens zijn de voorbije jaren via een kleine groei, gebaseerd op een normale indexgroei (die omwille van de deflatie zowat stilgevallen is) de lidgelden toch al lichtjes gestegen.De lidgelden van onze vereniging zijn in verhouding met de sportclubs rondom ons nog steeds bijzonder laag en wij wensen dat ook zo te houden.

Daarnaast zitten we met de Stad Gent al partner en dichtste overheid voorlopig nog goed: vandaag zijn de huurkosten voor ons terrein/clubhuis beperkt, de huurkosten voor gebruik van de sporthal door jeugd is sedert begin 2014 op 0 euro gebracht en we krijgen nog steeds tweemaal per jaar eventsubsidie voor onze grotere tornooien.

Iedereen moet er zich natuurlijk wel van bewust zijn dat het mede dank zij de “extra-sportieve” inspanningen (koekjesverkoop, azaleaverkoop, fuiven, etentjes, enz.), Neerlandia in elk geval vandaag, financieel niet in moeilijk vaarwater zit. Vandaar dat we op dat vlak op uw medewerking (en die van familie, vrienden en kennissen) rekenen!!!

Er staan ons echter toch belangrijke uitdagingen te wachten: blijft de steun van Gent nog lang dezelfde gezien hun begrotingsspanning? Samen met de nieuwe accomodatie zal ongetwijfeld ook de huurprijs van onze infrastructuur verhogen. Een nieuwe accomodatie zal ongetwijfeld van de vereniging een forse eigen investeringsinspanning vragen – dus een reserve is belangrijk.

De Raad van Bestuur zal sowieso op de eerstkomende HJALV pogen een zo transparant mogelijke visie te geven op de huidige en toekomstige financiële ontwikkeling.

Jean-Claude Ghillebert, voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.